Ügyélszolgálat
H-P: 9-17 óráig
Kérdezzen online!

Apostille cégkivonat minta

Közhiteles cégkivonat apostille hitelesítéssel

Az Apostille annak a hitelesítése, hogy a cégről kiadott hiteles bizonylatot arra felhatalmazott személy adta ki. 

Apostille cégkivonat felhasználása

Amennyiben a magyar bíróságok vagy más hatóságok által kiállított okirat külföldi államban kerül felhasználásra, az okiratot rendszerint felülhitelesítéssel kell ellátni. Az egyes külföldi államok jogszabályai illetve joggyakorlata eltérő abban a kérdésben, hogy az idegen okiratok milyen esetekben szorulnak felülhitelesítésre. Amennyiben az okiratot a kérelmező olyan külföldi államban kívánja felhasználni, amelyik részes állama a külföldön felhasználásra kerülő közokiratok diplomáciai vagy konzuli hitelesítésének (felülhitelesítésének) mellőzéséről Hágában, az 1961. október 5. napján kelt egyezménynek (kihirdette az 1973. évi 11. tvr.), az okiratra egy, az egyezmény által meghatározott minta szerinti egységes nemzetközi hitelesítési tanúsítvány - ún. Apostille-tanúsítvány - kerül.

Amennyiben az okirat ellátásra kerül az említett Apostille-tanúsítvánnyal, azt - további hitelesítések nélkül - az egyezmény valamennyi részes államának hatóságai elfogadják. Ahhoz, hogy bármely Magyarországon kiállított okirat külföldön felhasználható legyen, a magyar hatóságok felülhitelesítésére van szükség (ettől függetlenül célszerű a konkrét ügyben eljáró külföldi ügyintézőtől is erre vonatkozó tájékoztatást kérni).

Azon államok vonatkozásában, amelyek részesei a külföldön felhasználásra kerülő közokiratok diplomáciai vagy konzuli hitelesítésének (felülhitelesítésének) az okiratokat az erre hatáskörrel rendelkező magyar hatóság Apostille tanúsítvánnyal látja el. Ezekben az esetekben az okirat az Egyezményben részes bármely államban minden további felülhitelesítés nélkül felhasználható.

Azon államok, amelyek nem csatlakoztak az Apostille Egyezményhez, továbbra is az okiratoknak a magyar Külügyminisztérium általi (klasszikus) felülhitelesítését követelik meg. Az így felülhitelesített okiratokat a felhasználás szerinti ország Magyarországon akkreditált külképviseletének diplomáciai felülhitelesítésével is el kell látni ahhoz, hogy külföldön felhasználhatóak legyenek.

Letölthető társasági szerződés, alapító okirat

A Cégtaláló egyedüláll szolgáltatása a társasági szerződés, alapító okirat letöltés-


Az apostille cégkivonat adattartalma

Megegyezik a közhiteles cégkivonat adattartalmával, de felülhitelesítést tartalmaz.


Az apostille cégkivonat szállítási ideje

Postán - nincs külön postázási díj. Munkanapokon 12 óráig kifizetett megrendeléseket a megrendelés napján elsőbbséggel postázzuk. 12 óra után kifizetett megrendeléseket a következő munkanapon postázzuk.

Futárral - futárdíj ellenében. Munkanapokon 12 óráig leadott megrendeléseket a megrendelés napján kiszállítjuk (14 órától)! Futáros kiszállítás esetén a dokumentum díját készpénzzel is kiegyenlítheti!


Apostille cégkivonat minta

Az egyes cégek társasági szerődése, alapító okirata felépítésben és tartalomban eltérhet egymástól.

Teljes apostille cégkivonat minta megnyitása új ablakban

A közelítéshez, távolításhoz tartsa lenyomva a bal egérgombot és tolja előre, húzza hátra az egeret!

Rendeljen most apostille hitelesített cégkivonatot, melyhez először keressen a cégre a fenti keresővel!