Ügyélszolgálat
H-P: 9-17 óráig
Kérdezzen online!

D&B cégminősítés példa

Cégminősítés felhasználása

A cégminősítés használható az üzleti döntések előkészítésekor a kockázatok megalapozott meghatározására (fizetésképtelenség, késedelmes fizetés), valamint az üzleti partner általános átvilágítására

Cégminősítés szállítása

A cégminősítés a nap 24 órájában, a hét 7 napján megrendelhető, a kézbesítés 5 órán belül történik a rendelés során megadott e-mail címre.

Cégminősítés tartalma

A cégminősítés a D&B magyarország adatbázisából kerül kiszolgálásra, amely 500 ezernél is több magyar cégről rendelkezik adatokkal. A D&B Credit Check Riport a cégek kockázati besorolásával, a partnerek teljesítményének mérésével, az ajánlott hitelkerettel segítenek a kockázatok felismerésében. Az adatok feldolgozása statisztikai és szakértői módszerekkel történik, mely alapján jelezhető az adott cég késedelmes fizetési és fizetésképtelenné válási kockázata. A cégminősítésben megtalálhatók a cég alapvető adatai, a mérlege és eredmény kimutatása (3 évre visszamenőleg) és a kockázati értékelések.

A D&B Credit Check Riportot az alábbi többletinformáció teszi rendhagyóvá és minőségileg kiemelkedővé:

D&B Rating

Meghatározza a cég kockázati értékeléséhez szükséges összes információt. Két elemből áll: tőkeerősség és kockázati mutató.

D&B Failure Score

A nemzetközi tapasztalatok alapján felállított fizetésképtelenség előrejelző mérőszám.

D&B Paydex Score

Nemzetközileg elismert mutatószám a partnerek fizetési moráljának minősítésére, melynek alapja a cégek valós fizetési szokásait gyűjtő DUN-Trade program.

Negatív céginformációk

  • Fő cégbírósági eljárások: csőd -, felszámolási - és végelszámolási eljárás
  • Egyéb cégbírósági eljárások: bírósági végrehajtás, tag kizárása iránti per, biztosítási intézkedés, a cég tagja, részvényese vagyoni részesedésének lefoglalása, büntetőjogi intézkedés
  • Adószámmal kapcsolatos negatív események: adószám felfüggesztése, adószám törlése
  • A NAV által közreadott adóhiányosok, hátralékosok listáján való megjelenés
  • 90 napon túli nyitott tartozás
  • Javasolt kereskedelmi hitelkeret

Cégminősítés megnyitása

A cégminősítés PDF dokumentumként kerül kézbesítésre, megnyitása az ingyenes Adobe Reader programmal lehetséges. 

Cégminősítés példa

Az alábbiakban megtekinthető egy cégminősítés minta, valamint a cégminősítéshez használt mutatószámok leírása. A képen látható cégminősítés minta csupán illusztráció, az egyes cégek cégminősítésének felépítése és tartalma eltérhet egymástól.

Figyelem!

A cégminősítésben a közelmúltban bejegyzett cégek esetén kevesebb információ található, kevesebb adat áll rendelkezésre az elemzés elkészítéséhez. (pl. az alapítás idejétől függ, milyen éves mérlegadatokat tartalmaz a cégminősítés).

Cégminősítés minta letöltése pdf formátumban.

D&B Minősítési rendszer.

A közelítéshez, távolításhoz tartsa lenyomva a bal egérgombot és tolja előre, húzza hátra az egeret!

Rendeljen most D&B cégminősítést, keresse meg a céget a keresővel!